fredag 30 november 2012

Brända mandlar

Delar med mig av recept på Brända mandlar,
enkelt och supergott!
 
 
250g sötmandel
250g strösocker
3/4 dl vatten
 
Blanda allt i en kastrull och sätt på hög värme tills vattnet kokar.
Rör ofta med en gaffel.
Sänk värmen tills vattnet är helt förångat och sockret
börjat kristalliserat sig igen.
Sockret ska sedan smälta, men bara delvis,
så det lägger sig i klumpar runt mandlarna.
Rör hela tiden.
Häll sedan ut mandlarna på ett bakplåtspapper och dela dem med en gaffel.
 
 
Ha en skön fredag!!!
 
Kram
Annica

6 kommentarer:

  1. Låter ju jättegott.
    Jag måste nog vara den enda som aldrig ätit brända mandlar............

    Skön helg,
    Anneli

    SvaraRadera
  2. Tittar in å önskar dig en fin advent! Kram Iréne

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Det måste jag testa.
    Ha en fin första Advent.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  4. Smaskens!
    Önskar dig en mysig advent
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  5. Så gott! Länge sedan jag smakade det...ha de gott..kram

    SvaraRadera
  6. Hej hej!
    å va mysigt med hemgjort godis...
    så fint där i struten..;)
    Här är vi allergiska mot just mandlar men det är mysigt med just det hemgjorda..;)
    Kram Katarina

    SvaraRadera